„Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH“ prilika za promociju stručnih i tehničkih zanimanja

S ciljem dodatne promocije tehničkih i stručnih zanimanja, te obrazovanja kadrova za potrebe realnog i proizvodnog sektora, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je u ime Vlade Kantona obećao danas podržati organizaciju ovogodišnjeg takmičenja „Festival rada“.

Kako je rečeno na sastanku premijera sa načelnikom Općine Živinice Asimom Aljićem i direktorom JU Mješovita srednja škola Živinice Ramizom Glavićem, riječ je o najmasovnijem okupljanju srednjoškolaca, koje za cilj ima afirmaciju srednjih tehničkih i stručnih škola, predstavljanje zanimanja, razmjenu mišljenja i iskustava o stručnom i tehničkom obrazovanju mladih.

„Na osnovu do sada postignutih rezultata, JU Mješovita srednja škola Živinice dobila je organizaciju „VII Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH“ za školsku 2015/16. godinu. Ovogodišnji festival, koji će se održati 7. maja u Živinicama, po prvi puta imat će međunarodni karakter, a očekujemo da okupi preko 1.500 učenika iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Turske i Holandije“ rekao je direktor Glavić.

„Već je poznato opredjeljenje ove Vlade Tuzlanskog kantona da promovira proizvodni sektor, a samim tim i obrazovanje tehničkih i stručnih kadrova koji su neophodni za razvoj realnog sektora u Bosni i Hercegovini. S tim u vezi, ovaj festival ima veliki značaj i ulogu i drago nam je da je jednoj od naših škola pripala uloga organizatora. Uzimajući u obzir sve navedeno, Vlada Tuzlanskog kantona će, u skladu sa našim mogućnostima, podržati organizaciju „Festivala rada“ i pomoći kako Školi, tako i Općini Živinice da Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu predstave u najboljem svjetlu“, rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: