Federalno mistarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i općina Kalesija zaključili sporazum o izgradnji i asfaltiranju puteva

Ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Edin Ramić i načelnik općine Kalesija, po ovlaštenju, Ismet Mešić, zaključili su sporazum o izgradnji i asfaltiranju puteva za novoformirana naselja u Memićima i Zatesu u općini Kalesija.

Ovim sporazumom biće obuhvaćena izgradnja i asfaltiranje puteva ukupne dužine 1 kilometar na obje lokacije. Vrijednost radova je oko 110.000 konvertibilnih maraka, a biće finansirani prema omjeru Federalno ministarstvo raseljenih 60%, a općina Kalesija 40%.

Realizacija pomenutog projekta je od velikog značaja za stanovnike ovih naselja jer će im biti olakšana komunikacija sa drugim naseljima, ambulantom, školom.

Izgradnja i asfaltiranje ovih puteva je zapravo nastavak pomoći građanima koji su zbog klizišta i  elementarne nepogode maja 2014. ostali bez svojih domova te im je općina Kalesija na ovim lokacijama dodijelila placeve za izgradnju stambenih objekata, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obezbijedilo građevinski materijal za izgradnju novih domova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: