FATUŠIĆ DIREKTOR UKC-a TUZLA?

Zlatan Fatušić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i dugogodišnji član tuzlanskog SDP-a, kako nezvanično saznaje Oslobođenje, mogao bi biti novi direktor ove zdravstvene ustanove.

Naime, nova vlast u Tuzlanskom kantonu koju čine SDP,SBB i NS Radom za boljitak započela je raspodjelu direktorskih pozicija u javnim preduzećima i ustanovama. Takođe, tvrde izvori Oslobođenja, umjesto Elmira Čičkušića, za kojeg se može čuti da je kadar Stranke za BiH, u užarenu fotelju direktora UKC-a zasjesti esdepeovac Fatušić. Inače, Čičkušić od 20. aprila 2009. godine obnaša funkciju direktora UKC-a.

Također, izvori Oslobođenja, prilikom raspodjele pozicija SDP-u je pripalo i mjesto medicinskog direktora UKC-a Tuzla. Na ovu poziciju bi, umjesto Nešada Hotića, trebao biti imenovan Amer Odobašić, koji je trenutno i predsjednik Upravnog odbora UKC-a Tuzla. SBB bi trebao dobiti poziciju direktora za naučnoistraživački rad i edukaciju UKC-a Tuzla, koju trenutno obnaša Enver Zerem. On će, najvjerovatnije, ostati na ovoj poziciji, jer je navodno u međuvremenu promijenio stranačku člansku kartu.

Također, izvori Oslobođenja  u UKC-u tvrde da bi nakon godišnjih odmora trebalo doći i do raspodjele direktorskih pozicija u 19 klinika ove zdravstvene ustanove.

Još u februaru ove godine je predstavljen izvještaj o poslovanju UKC-a Tuzla, po kojem je samo u 2011. zabilježen gubitak oko devet miliona maraka. Ukupna dugovanja UKC-a premašuju 100 miliona maraka. Također, tada je rečeno da na UKC-u radi 2.546 radnika, a od toga je odnos nemedicinskog kadra naspram medicinskog dva prema jedan.

 

Samir  Karić /Oslobođenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: