Fadil Šljivić imenovan za policijskog komesara Tuzlanskog kantona

Vlada Tuzlanskog kantona je danas je jednoglasno usvojila odluku o imenovanju Fadila Šljivića za komesara Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a. Na zadnjem Kolegiju Vlade TK-a bio je prijedlog o imenovanju Fadila Šljivića za komesara MUP-a TK-a, gdje je Vlada jednoglasno bila da se ide na kadrovsku komisiju. Danas je na kadrovskoj komisiji, nakon razmatranja, Vlada TK-a ponovo jednoglasno donijela odluku da se Šljivić imenuje za policijskog komesara – izjavio je ministar unutrašnjih poslova TK-a Midhat Dobrnjić.
Kazao je da je ovo je nastavak procedure koja je započeta u prethodnom mandatu Vlade TK-a, a na prijedlog bivšeg ministra MUP-a TK-a Amira Husića.

– Ovo je redovna procedura koja je nastavljena na prijedlog bivšeg ministra Amira Husića, jer je njegov prijedlog bio Fadil Šljivić. Taj prijedlog je došao do mene, a Vlada TK-a je uputila Ministarstvu unutrašnjih poslova akt kojim je tražila da se očitujemo, mi smo nastavili i okončali ovu proceduru – istaknuo je Dobrnjić.

Naglasio je da je ova procedura bila bitna, kako bi se u potpunosti popunio kapacitet Uprave policije TK-a, a pogotovo imenovao policijski komesar.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: