Fabio Beretta: BIH JE APSOLUTNI FAVORIT PROTIV LUXEMBURGA

Među malobrojnim navijačima reprezentacije Luxemburga,koji će sutra navečer na Bilinom Polju u Zenici bodriti svoju nacionalnu reprezentaciju bit će i  Fabio Beretta, direktor ING banke u Luxemburgu i  sekretar CS Petange, kluba koji se takmiči u Prvoj ligi Luxemburga.

Betretta, koji je u Kalesiju  doputovao sa  Safetom Suljkanovićem, predsjednikom KSD Bosna – Luxemburg, tokom boravka u našoj zemlji planira posjetiti nekoliko općina Tuzlanskog kantona, Srebrenicu i Sarajevo, a u petak će u Zenici posmatrati kvalifikacioni meč reprezentacija BiH i Luxembruga.

Suljkanović kaže da se Beretta rado odazvao njegovom pozivu da posjeti BiH i da zajedno odgledaju utakmicu u Zenici. Iako nikada ranije nije imao priliku boraviti u našoj zemlji kazao nam je da je oduševljen prirodnim ljepotama BiH, a posebno je zadivljen ljudima, koji su, prema njegovim riječima, jako srdačni, gostoljubivi i dobronamjerni.

– Sviđa mu se BiH. Sve je tako prirodno. Imate prekrasnu zemlju, a posebno bih izdvojio ljude koji su veoma prijatni i dobri domaćini. Sa Bosancima se često družim u Luxemburgu i mogu reći da su odlični ljudi, kazao nam je Beretta.

Što se tiče predstojeće utakmice između BiH i Luxemburga Beretta, smatra da je BiH apsolutni favorit i da će Sušićevi izabranici sigurno slaviti pobjedu u Zenici.

–         Bitno je da ne primimo mnogo golova i da ne izgubimo sa velikom razlikom. Sve ostalo je za nas uspjeh, govori Beretta i dodaje da  njegova reprezentacija nema kvalitetnih igrača poput Džeke, Pjanića, Spahića i Ibiševića, koji igraju u velikim klubovima, dok su reprezentativci Luxemburga angažovani u manjim klubovima u Belgiji i Luxemburgu.

Inače, Beretta je veliki zaljubljenik u fudbal. Tokom igračke karijere nastupao je za nekoliko klubova u Prvoj ligi Luxemburga, a danas rekreativno igra za veterane  Petange. Posebno cijeni bh-a fudbalere, koji su posljednjih godina ostavili veliki trag u Luxemburgu, a pohvale je iznio na račun Anela Pjanića, nekadašnjeg igrača Bosne iz Kalesije,  Željezničara iz Sarajeva, Budućnosti iz Banovića  i Zvijezde iz Gradačca koji još uvijek pruža dobre partije u dresu CS Petange.

 

M. Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.