EURO 2012/ALBANIJA – BiH: Ipak prijenos utakmice na BHT1

Nogometna reprezentacija BiH večeras će na stadionu “Kamal Stafa” u Tirani odigrati bitnu kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. s reprezentacijom Albanije. Utakmica počinje u 20.30 sati, a BHT1 je napokon uspio osigurati prenos utakmice.

Kvalifikaciona utakmica za odlazak na Euro 2012. između Albanija i BiH večeras će ipak biti emitirana na televiziji BHT 1, potvrđeno nam je u press-službi ove TV kuće.

Iako je do jučer bilo potpuno sigurno da TV prijenosa utakmice neće biti, BHT1 uspio je obezbijediti prijenos izuzetno važne kvalifikacione utakmice za odlazak na Euro 2012.

Izabranici selektora Safeta Sušića su svjesni da će utakmica s Albanijom biti izuzetno “tvrda”, ali atmosfera u ekipi je odlična. Za BiH neće igrati povrijeđeni Safet Nadarević, koji će s klupe pružati podršku svojim saigračima.

Uoči duela s Albanijom Zvjezdan Misimović smatra da se svih devedeset minuta mora biti maksimalno ozbiljno i skoncentrisano.

– Pokušat ćemo sve da pobijedimo. Znamo šta nam znače tri boda. Ali, pobjeda zavisi od mnogo faktora. Ako mi učinimo sve što je u našoj moći, i sreća će nas nagraditi. Ako ne budemo pravi, nemamo šta tražiti. Moramo se dobro pripremiti za iskušenja koja nas očekuju večeras – kazao je za “Avaz” Misimović.

U izjavi za ovaj sarajevski list selektor Sušić kazao je kako će naša selekcija pokušati nametnuti vlastiti ritam i imati kontrolu lopte.

-Nismo ekipa koja može čekati protivnika nazad. Orijentirani smo na napad i taj kvalitet trebamo pokazati u Tirani. U startu imamo povoljan rezultat. Ne trebamo nigdje trčati. Polako i smireno ćemo praviti pritisak za gol. Naravno da bi poraz bio katastrofalan. O tome ne želim ni govoriti, kao što ne treba posebno napominjati ni šta bi značila pobjeda. Ona bi nas vratila u igru za vrh tabele – kazao je Sušić.

(Depo.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.