Emir Spahić na posudbi u Anžiju!

Emir SpahicKapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, prema pisanju španskih medija, napustio je Sevillu i otputovao u Rusiju kako bi završio transfer u Anži iz Mahačkale!
I Sevilla je potvrdila informaciju da je Spahić pred potpisom za Anži, koji će platiti dva miliona eura za njegovu posudbu do kraja sezone, uz opciju da otkupi ugovor.
“Spahić je napustio Sevillu popodne i zaputio se u Moskvu. Klub je napravio dogovor sa ruskim Anžijem i bh. nogometaš će do kraja sezone igrati na posdudbi u tom klubu. Osim toga, tu je mogućnost da Rusi otkupe njegov ugovor. Igrač do srijede mora završiti ugovor s Anžijem, jer do tada važi registracija igrača u Rusiji. To je razlog zašto je Spahić tako brzo otišao u Moskvu. Ovo je dobra stvar iz ekonomskih razloga za sve”, navodi se u saopštenju Seville.
Marca piše da će pored 2,3 miliona, Sevilla inkasirati još 1.5 miliona ako Anži odluči da zadrži našeg kapitena, odnosno Andalužani će profitirati ukupno 3.8 miliona. To je dvostruko više od cifre za koju su doveli Spahića iz Montpelliera.
(Sportsport.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: