Elvisov posljednji SMS: Nemojte kriviti Mersiju za moju i Adisovu smrt

Mojih najdražih više nema, a najbolnije je što moga sina sada nazivaju ubicom i samoubicom, kaže očajna Subhija Serdarević.

Bijeljinci su šokirani viješću da je njihov sugrađanin Elvis Serdarević (28) ubio svog trogodišnjeg sina Adisa, nakon čega je oduzeo i sebi život. Porodične nesuglasice sa suprugom Mersijom nisu morale završiti takvom tragedijom, mišljenja su mnogih koji osuđuju ono što se desilo.

Ratna trauma

U porodici Serdarević u ulici Bore Stankovića 29., kod silosa u Bijeljini, tuga i skrhanost zbog gubitka dva člana porodice. Elvisova majka Subhija, nakon tragičnog gubitka unuka i sina, ostala je da živi s kćerkom Mirelom (24), a velika pomoć i utjeha joj je sestra Zijada s porodicom. Svima teško padaju izjave da je Elvis prijetio ubistvom i samoubistvom, a njegova tetka Zijada pokazala nam je posljednji SMS kojim Elvis moli da ne krive suprugu Mersiju za ono što će se desiti. Ni u najcrnjim mislima nisu mogli pretpostaviti da će se desiti ovakva tragedija.

– Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto moglo desiti, da nije bilo drugoga načina da se prevaziđu problemi. Sad je sve gotovo, mojih najdražih nema više, a najbolnije je što moga sina sada nazivaju ubicom i samoubicom – kroz plač nam je jučer kazala majka Subhija, koja je muža Mevludina izgubila u aprilu 1992. godine.

Zajedno s petoricom radnika bijeljinskog “Žitoprometa”, Elvisovog oca Mevludina Serdarevića odvele su Arkanove ubice. Elvis je tada imao samo deset godina. Dugo vremena petorica radnika vodila su se kao nestali, da bi nakon rata Mevludinovo tijelo bilo pronađeno na groblju u Sremskoj Mitrovici. Sahranjen je na šehidskom mezarju Lipić – Selimovići u Bijeljini. Mnogo godina je trebalo proći da porodica Serdarević dobije status porodice civilne žrtve rata, a majka Subhija podizala je djecu radeći za nadnicu.

Narušen brak

Kada je stasao, Elvis je počeo raditi u autopraonicama i pokušavao formirati vlastitu porodicu. Komšije tvrde da Elvis nije imao sreće sa ženama, te da je u svojih 28 godina imao troje djece sa tri žene. I brak s Mersijom zakompliciran je nakon njenog povratka s tromjesečnog rada iz Njemačke, ali niko u porodici Serdarević nije želio komentirati njihov odnos.
Šta je Elvisa nagnalo da u trenutku bezumlja oduzme život svom trogodišnjem sinu, a zatim i sebi, ostat će tajna i bolno podsjećanje na težak život koji je završio tragedijom.  Kuću žalosti porodice Serdarević jučer su posjetile komšije, prijatelji i rodbina. Čekalo se da iz Kalesije stignu tijela kako bi se odredilo vrijeme dženaze, a nejasno je još bilo da li će Elvisova supruga odobriti da njen sin i suprug budu sahranjeni jedan pored drugoga u Bijeljini.

Nestao s djetetom

Mjesto u gustoj šumi gdje su pronađena tijela obješenih Elvisa Serdarevića i njegovog  trogodišnjeg sina Adisa i jučer je bilo ograđeno žutom trakom. Mještani koje smo sreli još su uznemireni tragedijom jer nikome nije jasno zašto se to desilo.

– Živjeli su u Bijeljini i ona je prije nekoliko dana došla kod majke, da li u posjetu ili što je napustila muža, ne znamo. Kako se priča, on je došao da ih obiđe i nestao sa sinom, a kako se nisu pojavljivali ni ovdje ni u Bijeljini, njegov otac i brat došli su da ga traže. Ne možemo da shvatimo kako je mogao ubiti svoje dijete – pričaju nam jučer mještanke sela Brdo.

Dok jedni u selu tvrde da su Serdarevići bili skladan par, drugi nagađaju da su imali problema u braku i da je ovo možda njegova osveta što ga je napustila.

Dnevni avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: