EDIS ZULIĆ NAJBOLJI NOGOMETAŠ OPĆINE KALESIJA ZA 2011.GODINU – FOTO

U organizaciji općinskog nogometnog saveza Kalesija večeras je u TC „Omega“ u Gornjoj Kalesiji održana, peta po redu, manifestacija proglašenja najboljih nogometaša i nogometnih ekipa općine Kalesija za 2011. godinu.  Odlukom žirija, u konkurenciji od 300 pristiglih prijedloga, za najboljeg nogometaša općine Kalesija izabran je Edis Zulić iz FK Sloga Tojšići, koji će, najvjerovatnije, od naredne godine nostiti dres češkog drugoligaša Karvin.

 

Najbolje rezultate ekipno u seniorskoj konkurenciji ostvarilu su fudbaleri Sloge iz Tojšića, koji su u sezoni 2010/2011 zauzeli treću poziciju na tabeli Druge lige FBiH “Sjever“. Pored uspješnih prvnstvenih nastupa, tojšićki drugoligaš je stigao do polufinala KUP-a TK-a i osvojio KUP šehida općine Kalesija. Također, Safet Mujkić, šef struke u Slogi, izabran je za najboljeg trenera u ovoj godini.   Za najuspješnijeg nogometnog radnika u 2011. godini proglašen je Ibrahim Alić, predsjenik FK Krušik – Gornje Vukovije, koji se takmiči u Trećoj ligi TK-a „Istok“. Zahvaljujući upravo Aliću, Krušik je za, relativno kratko vrijeme, od ponovonog pokretanja kluba, dobio igralište, koje bi, uz završetak radova na izgradnji pomoćnog objekata, već u narednoj godini u potpunosti moglo biti u funkciji.

 

Kada su u pitanju mlađe selekcije najuspješniji su bili nogometaši NK – ŠF Respekt Kalesija. Pjetlići i pioniri Respekta, ekipno su najbolji u ove dvije kategorije,  dok su njihovu članovi Dino Hodžić, pjetlić i Ramo Avdić, pionir, pojedinačno proglašeni za najuspješnije u godini na izmaku.

U kategoriji kadeta potvrđena je domaniacija kadetske selekcije FK Gornji Rainci, ekipno i Envera Čamdžića, člana ovog kluba u pojedinačnoj konkurenciji.

Juniori FK Bosna Kalesija su, na osnovu osvojenog drugog mjesta u ligi TK-a, proglašeni za najbolje u ovoj kategoriji,  dok je Adis Sinanović, igrač Sloge iz Tojšića, pojedinačno najbolji junior općine Kalesija u 2011. godini.

 

Nogometni savez općine Kalesija je ove godine odlučio nagraditi i sudiju Zijada Džafića iz Donjih Rainaca.

Posebne zahvalnice dodijeljene su kalesijskim reprezentativcima Senadu Husiću, nogometašu Zvijezde iz Gradačca  članu mlade reprezentacije BiH, Semiru Musiću, mladom igraču tuzlanske Slobode i kapitenu kadetske reprezentacije BiH i Mersudinu Ahmetoviću, članu ruskog prvoligaša Volga.

 

Nagrade najboljim nogometašima općine Kalesija u 2011. godini, u konkurenciji seniora, uručio je općinski načelnik Rasim Omerović, koji je bio i generalni pokrovitelj manifestacije.  Svečanom proglašenju najboljih nogometaša prisustvovao je i Salih Delić, predsjednik NS TK-a koji je načelniku Omeroviću uručio sportsku opremu.

 

 

 

M.Zulić.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: