Dževad Hadžić nosilac SDP-ove liste, Fetah Hujdur peti na listi SDA za Skupštinu TK-a

Na ovogodišnjim oktobarskim općim izborima u našoj zemlji, listu SDP-a za Skupštinu TK-a predvodit će Dževad Hadžić iz Kalesije, koji je  aktuelni predsjednik kluba poslanika SDP-a u kantonalnom parlamentu. Pored Hadžića kandidat SDP-a iz Kalesije za Skupštinu TK-a bit će i Abdurahman Bajrić, profesor u MSŠ Kalesija.

Nosilac liste SDA za Skupštinu kantona je Senad Alić – Šiljo iz Sapne, predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini TK-a.

Na listi SDA iz Kalesije nalaze se Fetah Hujdur, vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, Mugdim Bajrić, ljekar na UKC-u Tuzla, Edita Mustafić iz Gornjih Rainaca i Nermina Halilović iz Brda .

Stranka za BiH je za ovaj nivo vlasti predložila Asima Mehmedovića, ljekara u kalesijskom Domu zdravlja i Senaida Hadžića, bivšeg ministra u Vladi TK-a. Dakle, SBiH se odlučila da za Skupštinu TK-a predloži bivše BPS-ovce koji su nakon previranja u ovoj stranci prešli u Stranku za BiH.

BPS je i ovoga puta odlučio da Mirsad Selimović, aktuleni poslanik ove stranke, ponovo bude kandidat za zakonodavnu vlast u TK-a.

Nezvanično saznajemo da će kandidati Narodne stranke radom za boljitak za Skupštinu TK-a biti Izet Jajčević i Zijad Suljkanović, koji je trenutno vijećnik ove stranke u Općinskom vijeću Kalesija.

Još uvijek je nepoznato koji su kandidati SBB-a, DF-a i SDU s područja kalesijske općine za Skupštinu TK-a.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: