Dževad Hadžić i Nermin Mušanović kandidati za predsjednika SDP-a Kalesija

Nakon procesa reevidencije članova, SDP-e će po prvi put u BiH sprovesti unutarstranački izborni proces u kojem će svaki član ove stranke imati mogućnost da bira predsjednika općinske i kantonalne organizacije.  Prvi krug unutarpartijskih izbora u SDP-u održat će se u nedjelju, 31. maja, dok će drugi krug izbora biti održan 7. juna. Na području općine Kalesija pravo glasa ima 417 reevidentiranih članova.

Kandidati za predsjednika OO SDP-a su Dževad Hadžić iz Memića, dosadašnji predsjednik i zastupnik SDP-a u Skupštini TK-a i  Nermin Mušanović iz Tojšića, hirurg zaposlen u UKC-u Tuzla i bivši vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija.

Članovi SDP-a će pravo glasa moći ostvariti na pet lokacija: u Memićima, Kalesiji, Gornjim Raincima, Tojšićima i Vukovijama.

Pored izbora predsjednika općinske organizacije birat će se i predsjednik KO SDP-a TK. Za poziciju prvog čovjeka kantonalnog odbora SDP-a TK-a kandidirali su se: Enver Bijedić bivši federalni ministar prometa i komunikacija, Aziz Čačković bivši ministar trgovine i turizma u Vladi TK i Munib Efendić iz Lukavca.

Kada je u pitanju izbor predsjednika kalesijske organizacije SDP-a očekuje se neizvjesna utrka između Hadžića i Mušanovića. Dževad Hadžić će, po sve mu sudeći, imati podršku SDP-ovaca iz Memića, Kalesije i dijela članova iz Gornjih Rainaca, dok izbor Nermina Mušanovića podržavaju članovi SDP-a iz Tojšića i Vukovija.

U toku ove sedmice će u većini lokalnih organizacija biti organizovane predsjedničke debate, gdje će svi kandidati imati mogućnost predstavljanja svojih programa i ideja, dok će na debatama okupljeni članovi imati priliku postavljanja pitanja kandidatima.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: