Džeki i zmajevima Belgija leži!

Tradicija uoči susreta sa Belgijancima itekako je na strani BiH. Ona, naime, kaže kako su se BiH i Belgija do sada sastajali pet puta, a naš tim je slavio čak u tri navrata. Jedan meč je završen remijem (1:1), a doživjeli smo i poraz, uz gol razliku 9:8 u našu korist.
Jedan od onih koji voli igrati protiv Belgije je i kapiten naše selekcije Edin Džeko, koji je od devet postignutih pogodaka zmajeva protiv crvenih vragova, dao čak četiri. Seriju je počeo 28. marta 2009. u Genku, a nastavio je sa dva gola u Zenici, a bio je jedini strijelac za zmajeve i u ovokvalifikacijskom remiju na Bilinom polju.

Marin Aničić je debitant u A reprezentaciji i o prvim utiscima sa priprema kaže:

“Prije svega presretan sam što sam dobio poziv za reprezentaciju, osjećam se dobro i prvi utisci su zaista odlični”, kaže Aničić, koji se sa Astanom plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

“Siguran sam da sam poziv i prisustvo na pripremama reprezentacije svoje zemlje utiče i na poboljšanje statusa u klubu. Vidjećemo. Sve izgleda lijepo organizirano, radi se dobro, disciplinirano i organizirano”, tvrdi stoper, koji se nada minutaži:

“Sve zavisi kako će selektor odlučiti, ali ja ću se truditi da kroz treninge pokažem svoju vrijednost i nametnem se. U svakom slučaju šta god da se desi ja sam zadovoljan, ali ako dobijem priliku pokušaću da se predstavim u najboljem svjetlu.”

Jedan od igrača pozvanih na pripreme za kvalifikacione utakmice sa Belgijom i Andorom je i Josip Kvesić, koji čeka da upiše svoj prvi nastup za A tim.

“Poziv u A selekciju mi znači puno, zahvaljujem se selektoru što sam dobio šansu da budem ovdje i trudiću se da je iskoristim na najbolji način”, počinje priču Josip Kvesić i nastavlja:

“Biti sa najboljim igračima u državi je velika čast za mene. Igrao sam sa Višćom i još nekim igračima u mladoj reprezentaciji, tako da mi nije teško uklopiti se, a osim toga poznajem i sve ostale igrače. Lako se ovdje uklopiti i osjećati se kao dio tima. Ono što me posebno raduje jeste atmosfera koja je eksta, a ako pobijedimo biće još ljepša.”

Na kraju Kvesić još jednom ističe da ovaj poziv ima poseban značaj za njega i da se nada da će ako dobije priliku da zaigra, iskoristiti je i potvrditi da selektor može s pravom računati na njega.

 

 

(Goal.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: