Dvije saobraćajne nesreće u Živinicama, muškarac iz Vukovija teže povrijeđen

Dvije saobraćajne nesreće dogodile su se večeras između 18 i 20 sati na području općine Živinice. Ishod nesreća su četiri povrijeđene osobe, među kojima žena i jedno dijete. Prva nesreća dogodila se na regionalanoj cesti Živinice-Dubrave, u blizini mosta na rijeci Spreči. U ovoj teškoj nesreći učestvovao je kamion srbijanskih registarskih oznaka i automobil Audi, kojim je upravljao neidentifikovani muškarac iz Vukovija, općina Kalesija.

Prema riječima očevidaca do nesreće je došlo kada je vozač Audija pri velikoj brzini na krivini izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i udario u kamion Mercedes. Usljed jakog udara kamion je probio zaštitnu ogradu i sletio u kanal. Vozač Audija zadobio je teške tjelesne povrede i prebačen ja na Kliniku za hirurgiju UKC-a Tuzla, a ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

saobracajka-ciljugee

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila nešto prije 20 sati, tri osobe su povrijeđene. Nesreća se dogodila u mjestu Ciljuge u općini Živinice, a učestvovala su dva vozila Audi i Renault. Na licu mjesta, saznali smo da je vozač Renaulta velikom brzinom prestizao Audi, pri čemu je došlo do kontakta. Vozač Renaulta je izgubio kontrolu i u punoj brzini preletio kanal širok tri metra i zastavio se uz ogradu bivše vojne kasarne. U ovoj nesreći povrijeđeni su muškarac, žena i dijete.

Uviđaj u obje nesreće obavili su pripadnici PU Živinice.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.