Donje Vukovije kod Kalesije: Sulejman nikada nikome nije ružnu riječ rekao

Ekipa “Dnevnog avaza” danas je u Donjim Vukovijama kod Kalesije posjetila porodicu nastradalog Sulejmana Rabotića, koji je poginuo na gradilištu na području općine Dravograd u Sloveniji, kada je na njega pala željezna konstrukcija.

Dok smo išli prema kući nastradalog, raspitivali smo se o Sulejmanu Rabotiću. Svi koje smo pitali za njega imaju samo riječi hvale. Saznajemo i da Sulejman nije bio oženjen.

– Ima svoju kuću, koju je napravio, nova, samo da vatru naložiš i da živiš u njoj – kazuje nam jedan mještanin.

Odmah do Sulejmanove je i kuća njegovih roditelja Ibrahima i Fatime Rabotić. Osim Sulejmana, Rabotići imaju još četiri sina i kćerku. Prilikom posjete u kući zatičemo komšije i rodbinu koji su došli da kažu riječi utjehe porodici poginulog.

Da je Sulejman nastradao, čuli su jutros.

– Došla sam u goste kod svojih roditelja. Pili smo ujutro kahvu kad je neko iz Slovenije nazvao brata na telefon i počeo da priča s njim. Po bratovim riječima shvatili smo da je brat poginuo – priča Derva Bešlić, udata sestra Sulejmena Rabotića.

Nemaju nikakvih informacija kako je došlo do nesreće. Jučer su Sulejmanova dva brata, zet i jedan pripadnik Policijske stanice Kalesija otpuovali za Sloveniju da na licu mjesta saznaju šta se dogodilo. Još ne znaju kada će biti dovezeno tijelo nastradalog Sulejmana. Kako su nam rekli, mora i obdukcija da se izvrši.

Majka Fatima i otac Ibrahim svjesni su da njihovog sina više nema.

– Nikad ni na koga nije povisio glas. Nikom ništa nije opsovao, nikom ružnu riječ rekao. Moje lijepo dijete, da je bilo više onakvih insana – govori majka Fatima.

Otac Ibrahim nam veli da je Sulejman prije tri dana bio kod kuće u svojim Vukovijama, ali da su ga iznenada zovnuli da ide nazad u Sloveniju na posao.

– Bio je ovdje prije tri dana i zovnuli su ga da ide nazad. Eto, danas je trebao završiti sa poslom i ponovo krenuti kući – kazuje Ibrahim.

Iz Njemačke je došao i Sulejmanov brat Amir. Kaže da je planirao da sa Sulejmanom i ostalom braćom zajedno dočeka Novu godinu.

– Eto ide Nova godina, neki će se veseliti, a nas je tuga zadesila – kazuje plačnim glasom brat Amir.

On žali što mu se nedavno razbio mobitel u kojem je imao zadnje fotografije sa tragično nastradalim bratom.

Sulejman Rabotić je prije osam godina otišao da radi u Sloveniju. Po zanimanju je bio bravar, ali, kako kažu, nikakvog posla se nije bojao.

F. Sinanović 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: