Doktor Osmanović na skupu u Donjim Raincima najavio vraćanje Zbora građana

U sklopu predizborne kampanje za načelnika općine Kalesija, sinoć je u Donjim Raincima održan skup doktora Muhameda Osmanovića, kandidata SDP-a i svih građana za načelnika Kalesije.

I pored lošeg i hladnog vremena skupu je prisustvovao veći broj građana koji su željeli saslušati Program rada budućeg načelnika općine Kalesija.

Prisutnim građananima se obratio Dževad  Hadžić, predsjednik općinskog odbora SDP-a Kalesija i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji je pozvao mještane Donjih Rainaca da izađu na izbore i da svoj glas poklone doktoru Muhamedu Osmanoviću.

Kandidat za Načelnika doktor Muhamed Osmanović je u svom izlaganju stavio akcenat na stvaranje uslova za efikasniji razvoj privrede i poljoprivrede, bolji i pravičniji odnos prema mladima.

Doktor Osmanović je istakao da će u budućem radu načelnika posebno mjesto zauzeti vraćanju institucije Zbora građana, kako bi građani svih mjesnih zajednica, zajedno sa općinskim strukturama, rješavali ključne infrastrukturne i druge probleme u svojim mjestima življenja.

Donji Rainci 1

Naglašeno je da će građani imati najvažniju ulogu u odlučivanju i da će se sve važnije odluke donositi uz saglasnost svih građana Kalesije.

Mještani Donjih Rainaca su pohvalili ovakav pristup doktora Osmanovića i iznijeli par sugestija koje bi budući načelnik imao u vidu, jer vjeruju da je ova programska platforma jedina ozbiljna koja je ponuđena građanima općine Kalesija.

Sa skupa u Donjim Raincima je upućena poruka svim građanima Kalesije da 22.februara samo zajedno možemo Kalesiju napraviti boljom , jer Kalesija je naša, svih nas, a ne samo „njihova“ ili samo „naša“.

 

 

 

Savjet za informisanje OO SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: