Dobrovoljna akcija darivanja krvi u Kalesiji, među davaocima sportisti, učenici i političari

Preko pedeset osoba odazvalo se danas humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi koja je organizovana u Kalesiji. Ovo je jedna od tri akcije koje će biti provedene u toku ove godine, a organizator svega je Crveni križ Kalesija i Zavod za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

“Iznenadilo me što se ovoj akciji odazvao veliki broj učenika, sportsita tu imamo još i osobe koje su došle iz Miljanovaca, Tojšića, imamo policajce, uposlene u Općini i mnoge druge”, kazao je za Kalesija online sekretar CK Kalesija Safet Šahmanović.

Krv je danas darovao i Mirel Ibrahimović fudbaler kalesijske Bosne koji je kazao da se na ovaj potez odlučio iz razloga što želi da njegov primjer slijede i drugi i da darivanjem krvi nekome spasi život.

Među onima koji su dragocjenu tečnost danas dali bio je i vijećnik Amir Barčić (SDP) kojem je ovo 17 put da krv daruje.

“Prvi put sam dao krv kada sam bio IV razred Medicinske škole. Ako mi medicinari nećemo dati ko će drugi? Ja se nadam da će se mnogi odazvati i da ćemo darivanjem krvi spasiti nečiji život. Ja ću se odazivati dok god ljekari daju “zeleno” svjetlo da to mogu”, istakao je Barčić za naš portal.

Po jedanaesti put sa karticom u ruci u kojoj se pišu datumi darivanja krvi danas je došao i Nermin Hasanović iz Miljanovaca. Kaže da ga nije strah i da to radi sa ljubavlju.

“Imam osjećaj da ću ovim nekome pomoći i ako sutra meni zatreba krv nadam se da će se neko naći da mi je daruje”, govori Hasanović.

Akcija je organizirana u prostorijama MSŠ Kalesija, a krv su darovali i pojedini profesori.

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.