Djevojka iz kalesijskog horora želi biti uspješna veterinarka

1Njemačka državljanka Betina Signer (Bettina Siegner), koja je sedam godina psihički i fizički zlostavljana u zaseoku Karavlasi kod Kalesije, napustila je Bosnu i Hercegovinu te se vratila u rodnu Njemačku.

Normalan život

Djevojka čiji je slučaj zlostavljanja sredinom maja prošle godine u Kalesiji šokirao Evropu trenutno živi s ocem Alfredom i starijom sestrom Anet (Annette). Smještena u blizini Hanovera, Betina pokušava, koliko je moguće, normalizirati svoj život.

– Odmah po dolasku u Njemačku stupila sam u kontakt s ocem i sestrom i sada živim s njima. Pokušavam se naviknuti na normalan život te završiti školu – kazala je Betina.

Njena je želja da postane veterinarka ili da u budućnosti radi sličan posao koji podrazumijeva brigu o životinjama. U isto vrijeme kada se Betina dobrovoljno iz sigurne kuće vratila u Njemačku, njena majka Kristina Signer (Christine), jedna od osumnjičenih za višegodišnje zlostavljanje, protjerana je iz BiH u matičnu zemlju.

 

Teški poslovi

Kako smo saznali, Kristina je nakon Njemačke otišla živjeti u Austriju, a Betina ne želi imati nikakav kontakt s njom.

Podsjetimo, u ovom nezapamćenom hororu kod Kalesije Milenko i Slavojka Marinković, zajedno s Betininom majkom Kristinom, godinama su zlostavljali ovu djevojku.

Osim što su je tjerali da radi najteže fizičke poslove, postoje tvrdnje komšija da su djevojci članovi porodice Marinković nožem rezali lice, a redovno je dobivala i batine od njih. I Milenko i Slavojka osuđeni su za ovaj slučaj.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: