Direktor Fonda za povratak Bosne i Hercegovine u radnoj posjeti Kalesiji

Direktor Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, Nebojša Švraka danas je boravio u Kalesiji i tom prilikom obišao Jeginov Lug kako bi se na licu mjesta uvjerio u realizaciju aktivnosti u sklopu projekta sanacije i rekonstrukcije puta na dionici Međaš – Jeginov Lug.

Vrijednost projekta uređenja puta je oko 10.000 KM, a realizovan je u saradnji Fonda i općine Kalesija.

Direktor Fonda je nakon obilaska naselja Jeginov Lug bio  gost u kabinetu  načelnika općine po ovlaštenju, Ismeta Mešića, sa kojim je razgovarao i izrazio zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta. Također, izrazio je nadu da će u Kalesiji biti još projekata koji pospješuju povratak, a koji će biti finansirani od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine. Švraka je dodao  kako je općina Kalesija veoma uspješno, kvalitetno i blagovremeno ispunila svoje obaveze iz ovog projekta.

Načelnik Mešić, također je izrazio zadovoljstvo zbog okončanog projekta sanacije i rekonstrukcije puta za Jeginov Lug čime je u velikoj mjeri pružena pomoć povratnicima, raseljenim licima i građanima stradalim u poplavama i klizištima koji trenutno žive na ovom području.

Mešić je, akođer, iskazao potrebu i očekivanja da će se nastaviti uspješna saradnja općine Kalesija sa Fondom za povratak BiH, kao i sa svim ostalim nadležnim institucijama za povratak izbjeglih i raseljenih lica.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.