Delegacija Vlade TK odala počast na spomen-obilježjima povodom Dana državnosti

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona danas je u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položila cvijeće i odala počast na spomen-obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić istakao je da obilježavanje Dana državnosti danas ima više uloga i funkcija. Jedna od najznačajnijih funkcija je upoznavanje mladih generacija s onim šta je urađeno 25. novembra 1943. godine, i koliki značaj te aktivnosti imaju i danas.

-Danas, kad obilježavamo Dan državnosti, nažalost moramo priznati da naša borba za BiH, kakva je definisana prije 74 godine, još nije završena. Sad, više nego ikad, moramo svi, a posebno mi koji se nalazimo na odgovornim državnim funkcijama, iskazati naše opredjeljenje ka opstojnosti jedine nam domovine – poručio je Gutić.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona, osim premijera Gutića, činili su kantonalni ministri Danijela Simić, Ivana Kulić, Jakub Suljkanović, Zlatan Muratović, Fahrudin Skopljak, Husein Topčagić, Bahrudin Hadžiefendić, Srđan Mićanović i Mirsad Gluhić, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.