Delegacija Merhameta BiH u radnoj posjeti Kalesiji

U Kalesiji je, u radnoj posjeti, boravila delegacija Muslimanskog dobrotvornog društva MERHAMET BiH. Delegaciju je predvodio Hajrudin Šahić, predsjednik MDD Merhamet BiH i Mensura Husanović, direktorica Regionalnog odbora Merhameta Tuzla.

Domaćin posjete po ovlaštenju općinskog načelnika bio je Ismet Mešić. Razlog posjete je upoznavanje lokalnih vlasti sa aktivnostima Merhameta, te iznalaženje novih načina saradnje ove humanitarne organizacije sa lokalnom zajednicom.

Predstavnici Merhameta su g. Mešića upoznali sa aktivnostima Merhameta u Kalesiji i Tuzlanskom kantonu, prije svega kada je u pitanju funkcionisanje narodne kuhinje koja spremljene obroke dostavlja i korisnicima u Kalesiji.

Ukupan broj korisnika u Kalesiji je blizu 150 što predstavlja veliki zahtjev spram visine finansijskih sredstava kojima Merhamet raspolaže.

U ime općine Kalesija, Ismt Mešić je izrazio spremnost da općina Kalesija pomogne rad ovog humanitarnog društva, zbog opštepoznate činjenice koliko važnu je ulogu imao Merhamet za građane Kalesije i Bosne i Hercegovine u toku agresije na BiH, kao i njegove aktivnosti danas.

Jedan od prvih koraka za pomoć koje općina Kalesija može poduzeti je dodjela sredstava Merhametu kao neprofitnoj organizaciji putem javnog poziva koji je u toku, te ih je Mešić  pozvao da apliciraju za dodjelu sredstava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: