Delegacija iz Turske posjetila Kalesiju

Delegacija općine Gaziosmanpaša iz Istanbula u Turskoj, koju je predvodio Hasan Tahsin Usta posjetila je danas općinu Kalesija.

Cilj ove posjete bio je da se obnovi sporazum o bratimljenju iz 95-te godine, turske općine sa preko pola miliona stanovnika  i općine Kalesija.

“Mi smo danas gostima predstavili našu općinu, pokazali im s čime mi raspolažemo, te smo ih upoznali i sa štetama koje su prouzrokovala klizišta prošle godine. Oni su zainteresovani da naša saradnjs e nastavi te da oni čak pomognu i oživljavanje naše privrede”, rekao je za naš portal vršilac dužnosti općinskog načelnika Salmir Avdibašić koji je gostima uručio i prigodne poklone.

“Meni je drago da je ovo prijateljstvo opet uspostavljeno.Mi smo danas razgovarali i o uspostavljanju saradnje između Kalesije i općine Gaziosmanpaša. Mi ćemo podržati i projekte naše bratske općine da naša braća ovdje dobro žive”, kazao je načelnik općine Hasan Tahsin Usta.

 

Turska delegacija je, nakon sastanka u zgradi općine Kalesija,  obišla neke od privrednih subjekata i pojedina naselja zahvaćena klizištima na području općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: