Debi na Koševu: Novinar Fahrudin Sinanović delegat je na Premijer ligi BiH

Među delegatima BH TELECOM Premijer lige BiH od ove sezone je i novinar Fahrudin Sinanović. Svoj premijerligaški debi u ulozi delegata imat će u utamici 4. kola na Koševu gdje se sastaju Sarajevo – Krupa.

Dužnost delegata Fahrudin Sinanović obavlja već 12. godina i do sada je bio delegat na više od sto utakmica. Zadnjih pet godina bio je delegat na utakmicama Prve lige F BiH.

Po zanimanju Sinanović je profesor bosanskog jezika i književnosti. Direktor je JU Gradska biblioteka Kalesija. Dopisnik je Dnevnog avaz od pokretanja ove novine. Pisao je i za “Sport”, “Preporod” i mnoge druge listove. Urednik je portala bhplus.ba i bhknjiga.com. Bavi se i književnošću; objavio je dvije knjige: zbirku priča „Kuća na dva sprata plus potkrovlje“ i ratna pisma „Merhaba, amidža“.

“U nogometu sam bio u svim ulogama, od navijača, igrača, člana uprave kluba, člana skuptšine kluba, predsjednik kluba, a vrlo kratko vrijeme bio sam i sudac. Ispit za nogometnog suca položio sam prije rata u Rijeci, Hrvatska, pred Josipom Pinom Glažarom i Damirom Mativinovićem, poznatim sucima koji su sudili prvoligaške utakmice bivše Jugoslavije. Zbog rata moja sudačka karijera trajala je vrlo kratko; odsudio sam tek dvije utakmice”, rekao je Fahrudin Sinanović.

Fahrudin Sinanović je iz Miljanovaca kod Kalesije. Prije njega dužnost delegata e elitnom rangu takmičenja obavljao je i Hasan Džafić, koji više nije među živima, a premijerligaške utakmice sudili su i Zijad Džafić i Jasmin Smajić. Kalesijac Admir Avdić sudac je na Prvoj ligi F BiH.

 

 

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: