DANAS POČINJU PRIPREME BH KOŠARKAŠA ZA EUROBASKET

2Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Sarajevu i tako početi priprema za evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje se održava u septembru.

Selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović na pripreme je pozvao 16 igrača: Zackary Wright, Muhamed Pašalić, Filip Adamović, Nihad Đedović, Nemanja Gordić, Marko Šutalo, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Miralem Halilović, Nedžad Sinanović, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Jusuf Nurkić.

Petrović očekuje da će na početku priprema imati sve pozvane igrače, osim Zacha Wrighta i kapitena Mirze Teletovića koji će se ekipi pridružiti naknadno.

Reprezentacija BiH prvi dio priprema obavit će u Sarajevu, a nakon sedam dana odlazi u Sloveniju, gdje će odigrati gdje će raditi na kondiciji i taktici. Slijedi povratak u Sarajevo u kojem će ostati tri do četiri dana, a potom će u Sloveniji odigrati utakmice sa Slovenijom, Gruzijom i Rusijom.

– Udarni sedmodnevni dio priprema sastoji se od dva turnira, u Njemačkoj i Grčkoj, na kojima ćemo odigrati šest utakmica – kazao je selektor Petrović za Fenu.

Reprezentacija BiH u Njemačkoj će igrati protiv domaće selekcije, Grčke i Makedonije, dok će “Akropolis turniru” u Atini igrati protiv  Italije, Grčke i Latvije.

EP u Sloveniji igrat će se od 4. do 22. septembra 2013. godine. Košarkaši BiH igrat će u Jesenicama u B-grupi s Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Latvijom i Srbijom.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: