Danas nema nastave u OŠ Kalesija i MSŠ Kalesija

Zbog najavljenih protesta, danas, u ponedjeljak, neće se odvijati nastava u OŠ Kalesija i u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija. U prvoj smjeni održana su samo tri časa, nakon čega su učenici pušteni kući. Od Nermina Bukvara, direktora OŠ Kalesija, saznajemo da je odluka donesena u dogovoru sa Ministarstvom obrazovanja TK-a i sa Policijskom upravom Kalesija.

Iako se očekuje da će za danas najavljeni protesti proći mirno i dostojanstveno, ipak je odlučeno da djeca iz sigurnosnih razloga ostanu kod kuće. Također, ovim se želi i izbjeći i mogućnost manipulisanja djecom.

Inače, proteste za danas je zakazala neformalna grupa građana na fejsbuku, a početak je predviđen u 13,00 sati ispred zgrade Općine. Policijska uprava Kalesija je izdala nalog da se izmjeste vozila sa parkinga ispred zgrade Općine, a uočljiv je i povećan broj pripadnika policije na kalesijskim ulicama. Za sada se ne zna ko imenom i prezimenom stoji iza organizacije protesta.
Iz škole i iz Policijske uprave poručuju roditeljima da danas djecu ne šalju u Kalesiju, kako bi se izbjegle bilo kakve neugodnosti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.