CIVILNA ZAŠTITA POZIVA GRAĐANE DA UKLONE POLOMLJENA DRVEĆA

Saopćenjem za javnost oglasila se Služba civilne zaštite općine Kalesija, u kojem obavještavaju građane općine Kalesija da su dužni, shodno članu 41.Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i meterijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, očistiti prepreke (polomljena drveća, pročistiti zapušene propuste itd.) koje su prouzrokovale snježne padavine. Sve probleme koje je snijeg izazvao potrebno je u što kraćem roku otkloniti, ispred stambenih, poslovnih i drugih objekata, kao i javnih i društvenih imanja u cilju preventivne zaštite, kao preduvjet za normalizaciju stanja životnog prostora.

Civilna zaštita u saopćenju napominje da je lična i uzajamna zaštita građana, najmasovniji oblik pripremanja i organizovanog sudjelovanja građana u zaštiti i spašavanju i daje obavezu i dužnosti koje se moraju sprovesti.

Stoga, iz Civilne zaštite mole sve građane da postupe po navedenim uputama i savjesno pristupe čišćenju snježnih padavina, jer u suprotnom slijede kaznene odredbe predviđene zakonskim i drugim propisima, navedeno je u saopćenju za javnost Službe civilne zaštite Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.