CIK utvrdio rezultate: Džafić i Aljić iz SDA načelnici u Kalesiji i Živinicama

Danas je Centralna izborna komisija BiH utvrdila rezultate prijevremenih izbora za načelnika Općine Kalesija i za načelnika Općine Živinice, održanih 22. februara.

Prema utvrđenim rezultatima za načelnika Općine Kalesija izabran je Nedžad Džafić (SDA), a za načelnika Općine Živinice izabran je Asim Aljić (SDA).

Prema rezultatima objavljenim na web stranici CIK, Nedžad Džafić (SDA) je dobio ukupno 7.502 glasa (51,3 %), dok je Muhamed Osmanović osvojio 7.121 glas (48,7 %). Džafić je iz dijaspore (putem pošte) dobio dodatnih 36, a Osmanović 32 glasa. Putem mobilnih timova za Džafića je glasalo 42, a za Osmanović 28 birača. Nedžad Džafić je još dobio i 3 glasa sa potvrđenih glasačkih listića.

Podsjećamo,  nakon prebrojanih glasačkih listića sa redovnih biračkih mjesta Nedžad Džafić je osvojio 7.421, a Muhamed Osmanović 7.061 glas.

Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata bit će objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba i smatrat će se da su na taj način dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu – saopšteno je iz Ureda za informiranje CIK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.