Cijena markica za zdravstveno osiguranje ostaje ista?

U 2013. godini cijena markica za obavezno zdravstveno osiguranje ostaje ista (20,00KM) kao i prethodne godine, a distribucija markica bi trebala početi polovinom januara, kažu u Zavodu zdravstvenog osiguranja.

„Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, na sjednici donio je odluku o premiji osiguranja za 2013. godinu. Dakle, premija osiguranja je zadržala prošlogodišnji nivo“, kaže Riad Kurtalić, glasnogovornik Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

U 2011. godini premiju zdravstvenog osiguranja uplatilo je nešto više od 400.000 osiguranika što je 98 posto osiguranih osoba u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK. U 2012. godini taj broj je veći za 46. 180 osoba koje su prijavljene na obavezno zdravstveno osiguranje.

„Pema podacima Federalnog zavoda za statistiku, na dan 30. šesti 2012. godine, na području TK bilo je ukupno 499. 099 stanovnika. Tako da mi imamo podatak da nam je 89,49 posto stanovnika pokriveno obaveznim zdravstvenim osiguranjem“, rekao je Kurtalić, prenosi RTV Slon.

Rok važenja premije za 2012. ističe 31. marta tekuće godine. Osiguranici koji nemaju premiju zdravstvenog osiguranja, moraju plaćati participaciju za medicinske usluge.
Iz Zavoda ističu da će javnost biti obaviještena blagovremeno o svim promjenama.

(NKP kalesijski.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: