Četa za spašavanje još nije stigla do tijela nastradalih na PK Dubrave

Adel Šehić (27), Alem Dedić i Arif Alibašić (28) su poginuli, a Edin Herić je preživio kada se na njih obrušila zemlja na Površinskom kopu Dubrave nakon zemljotresa koji je zadesio područje Tuzlanskog kantona.

Oni su poginuli na radilištu gdje se vrši otkrivka uglja. Prema prvi informacijama riječ je o licima koja nelegalno kopaju ugalj.

Kako saznajemo, oni su u međusmjeni sa traktorom ušli na radilište gdje je otkopan ugalj i gdje je mehanizacija rudnika PK Dubrave i sa bagera takozvanog „libero“ kupili ugalj u traktor. Tom prilikom sloj zemlje se obrušio na njih pri čemu je, kako nam je navedeno, zatrpan traktor i bager.

Iza dvojice poginulih ostale su supruge u maloljetna djeca.

Od ponoći na licu mjesta su pripadnici Čete za spašavanje Rudnika „Kreka“, Federalna rudarska inspekcija, pripadnici MUP-a TK i kantonalni dežurni tužilac. Do njihovih tijela nisu došli i tokom noći nisu poduzimali nikakve mjere zbog slabe vidljivosti i vrlo teškog pristupa samom radilištu.

Niko od predstavnika Rudnika nije dao zvaničnu izjavu. Jutros je upućena raspoloživa mehanizacija koja vrši otkopavanje zemlje kako bi  došli do tijela nastradalih osoba.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.