Čestitke općina Kalesija i Živinice u povodu Dana Armije BiH

U novijoj historiji Bosne i Hercegovine 15. april predstavlja jedan od značajnijih datuma iz razloga što je tog datuma 1992. godine uspostavljena i organizovana oružana sila koja je imala za cilj odbranu državne teritorije i svih građana Bosne i Hercegovine.

Veliki je broj pripadnika Armije BiH u periodu od osnivanja pa sve do kraja 1995. godine dao ono što je najvrednije za slobodnu i nezavisnu BiH. Stoga, ne smijemo zaboraviti sve patriote koji su dali svoje živote, kao i sve ostale koji su dali svoj doprinos u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, na čemu im dugujemo neizmjernu zahvalnost i poštovanje.

U ime općine Kalesija, kao i u svoje lično ime, svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke.

 

S poštovanjem !

Po ovlaštenju općinskog načelnika, Ismet Mešić, dipl. ing. maš.

 

 

Čestitka općine Živinice u povodu Dana Armije Bosne i Hercegovine

Povodom 15. aprila Dana Armije Bosne i Hercegovine, Općinski načelnik Asim Aljić uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

„Svim pripadnicima Armije RBiH, demobilisanim borcima, porodicama šehida i poginulih boraca, porodicama nestalih boraca i ratnim vojnim invalidima najiskrenije čestitam 15. april, Dan Armije RBiH.

Ovo je dan kada izražavamo izrazito veliku zahvalnost prema svim borcima koji su učestvovali u odbrani BiH i naročito veliko poštovanje prema onima koji su u toj borbi dali svoje živote

 

Općinski Načelnik , Asim Aljić, dipl. pravnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: