ČESTITKA MIZ KALESIJA BOŠNJACIMA I BOŠNJAKINJAMA KOJI SVOJU ISLAMSKU VJERU MISLE NA BOSANSKOM JEZIKU

Carsijska dzamija KalesijaPoštovani Bošnjaci i Bošnjakinje, dragi naši mu’mini i mu’minke!

 

U četvrtak, 8. augusta  2013.  je Ramazanski bajram  za  hidžretsku  1434. godinu. Naši Bošnjaci, u vjeri islamskoj i minulog ramazana su bili na doškolovanju i obnovi gradiva islamske prakse, na treningu volje i iskrenih namjera, na samodiscipliniranju tijela i kroćenju svojih strasti. Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Glavni imam Medžlisa Kalesija i Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija, najiskrenije mole Uzvišenog Allaha  da Bošnjaci budu samo Bošnjaci u vjeri islamskoj i da im se skinu sve koprene sa lica njihovih kako bi  na vrijeme crpili blagodati  Kur’ ana i Sunneta, i mole Ga na kur’anskom i  bosanskom jeziku da im da volju jaku kako bi na vrijeme uhvatili smisao za islamskom ljepotom iz  minulog šehri – ramazana.

I  još Ga mole da  naši Bošnjaci i naše Bošnjakinje  odriješe čvor grijeha svojih kako bi se nedoumica i poteškoća riješili, kako bi razum svoj izbistrili i uz Božiju, dželle šanuhu, pomoć krenuli stazom Allahovog nura.

Iz dubine naših srca, neka je svim našim  Bošnjacima i Bošnjakinjama Ramazanski bajram, koji nastupa u  četvrtak ( 8. augusta  2013.) , iskreno mubarek, uz skrušenu dovu da nam svima koji smo postili naš post ukabuli, da nam primi naše namaze, naše nafile, naše noćne namaze i naše skrušene dove, naša iskrena djela kojima smo ukrašavali ramazanske dane i ramazanske noći.

 

Ramazanski bajram šerif mubarek olsun!

 

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija: Muharem ef. Mešanović

Glavni imam Medžlisa Kalesija: Enver ef. Alić

Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija: Nevres ef. Fatić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: