Budžet TK-a usvojen bez prisustva opozicije

Sa 21 glasom za i dva suzdržana, zastupnici u Skupštini TK usvojili su prijedlog budžeta Tuzlanskog kantona za 2015. godinu u iznosu 384.620.949 KM. Za odluku su glasali zastupnici vladajuće koalicije SDA, DF, NS Radom za boljitak i BPS Sefer Halilović, suzdržani su bili zastupnici Stranke za BiH, dok su hitno zasjedanje Skupštine TK napustili opozicioni zastupnici iz SDP-a i SBB-a.

Zastupnici opozicije naveli su, između ostalog, kako su prijedlog budžeta TK dobili jučer (nedjelja) u elektronskoj formi što je, kako navode, u suprotnosti sa Poslovnikom o radu Skupštine TK.

Također, zastupnici opozicionih stranaka imali su primjedbe na strukturu budžeta smatrajući kako on sadrži vrlo malo ili gotovo nikako razvojnu komponentu. Ovakav prijedlog budžeta zastupnici opozicionih stranaka nazvali su i nerealnim i štetnim po interese građana TK.

Ipak, zastupnici vladajuće koalicije naveli su kako je neophodno usvajanje budžeta za 2015. godinu kako bi se život u TK nesmetano odvijao i poslije 31. marta nakon što van snage bude stavljena odluka o privremenom finansiranju.

 

 

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: