Budžet općine Kalesija za 2016. godinu iznosi 7,8 miliona maraka

Općinsko vijeće Kalesija će na 31.redovnoj sjednici, zakazanoj za 24.decembar, razmatrati Odluku  o budžetu općine Kalesija za 2016. godinu.

Predloženi budžet općine Kalersija za narednu godinu iznosi  7.822.759 KM.

Ukupni prihodi i primitci planirani su u iznosu od 6.950.092 KM, dok će 872.667 KM biti preneseno iz ove godine.

budzet

Najviše novca u narednoj godini, kada su u pitanju kapitalna ulaganja, namijenjeno je za nastavak gradnje Gradske dvorane u Kalesiji, u iznosu od 350 hiljada KM. Za dogradnju i izgradnju fekalne kanalizacije u centru Kalesije i okolnih naselja iz budžeta će biti izdvojeno 263.700 KM. Za vodosnadbijevanje naseljenih mjesta Babajići – Kundakovići i naselja Gaj u MZ Miljanovci  planirano je oko 320 hiljada maraka, a 100 hiljada maraka za adaptaciju objekata po mjesnim zajednicama.

Sportska udruženja na području općione Kalesija i ove godine mogu računati na 170 hiljada KM, dok će novosnovanom Sportskom društvu Bosna Kalesija biti dodijeljeno 5 hiljada KM.  Za isplatu stipendija učenicima i studentima sa područja općine Kalesija je planirano 90 hiljada KM, a 80 hiljada KM za izgradnju sportskih terena u kalesijskim naseljima.

Općina Kalesija će u narednoj godini iz budžeta izdvojiti 60 hiljada maraka za kupovinu zemljišta za gradnju mezarja u Kalesiji, dok je za nastavak izgradnje zgrade JP „Vodovod i kanalizacija“ planirano 50 hiljada maraka.

Ipak, završnu riječ o finalnom izgledu budžeta općine Kalesija dat će vijećnici na narednoj sjednici vijeća, koja će se održati u četvrtak, 24.decembra.

 

 

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: