Bosna podijelila bodove sa Svatovcem (FOTO)

Fudbaleri kalesijske Bosne podijeli su bodove sa Svatovcem iz Poljica, u prvenstvenom susretu 2.kola Druge lige FBiH „Sjever“.  Utakmica je završena bez pogodaka, zahvaljujući dobrim intervencijama golmana Bukvara i Beganovića koji su u nekoliko navrata sjajnim reakcijama sačuvali svoje mreže. Neriješen rezultat je, možda, i najrealniji, ako se ima u vidu činjenica da su gosti prikazali bolju partiju u prvom, a domaći u drugom dijelu utakmice.

Svatovac je u prvom poluvremenu imao terensku inicijativu i dominaciju na sredini terena, dok su domaći bezuspješnim  kontranapadima pokušavali ugroziti protivnički gol. Najbolju priliku za goste iz Poljica u prvom dijelu imao je Senad Mujić čiji dobar šut glavom brani golman Bukvar.

Drugi dio utakmice u potpunosti je pripao domaćim fudbalerima, koji su zaigrali mnogo bolje i organizovanije. Uslijedio je pritisak na gol Svatovca, ali se napadači Bosne nisu najbolje snalazili u najvažnijim trenucima.

Najiglednije prilike za Bosnu imali su Eldar Mešić i Muhamed Barčić, čije je dobre udarce odbranio golman Beganović, koji je i najzaslužniji što se njegov tim iz Kalesije vratio sa jednim bodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: