Borogovo kod Osmaka: Haso Omerbegović u pritvoru nakon što je suprugu Faketu štapom pretukao nasmrt

Haso Omerbegović (75) saslušan je u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini te mu je predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora, pošto je u porodičnoj kući u selu Borogovo kod Osmaka drvenim staračkim štapom ubio suprugu Faketu (51).

Podsjećamo, on je u subotu ujutro pozvao policiju i prijavio da je u svojoj kući pronašao beživotno tijelo supruge Fakete.

Policija je odmah izašla na mjesto događaja i obavila uviđaj, a ljekar Doma zdravlja Zvornik konstatovao je da je smrt nastupila nasilnim putem, jer su na tijelu vidljive povrede nanesene tupim predmetom.

Omerbegović je priveden u policiju, gdje je i priznao policiji da je ubio suprugu. Nakon saslušanja u policiji osumnjičeni je predat u nedležnost Tužilaštvu.

“Osumnjičeni je saslušan, a postupajući tužilac je Osnovnom sudu u Bijeljini predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog. Trenutno je u toku izjašnjavanje Suda na prijedlog tužilaštva”, kazala je za Klix.ba Danka Prodanović, glasnogovornica Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Kako saznajemo, Faketino tijelo je u momentu kada je policija došla na mjesto događaja bilo potpuno modro. Tokom uviđaja policija je pronašla štap uz čiju pomoć se kreću stariji ljudi i na njemu su nađeni tragovi krvi koji upućuju na to da je žena njime pretučena. Pregledom tijela je ustanovljeno da je zadobila 20 udaraca i to po glavi, stomaku, rukama i nogama.

Navodno, par je u braku bio dvije godine i oboje su bili skloni alkoholu. Faketa, koja je bila 24 godine mlađa od svog supruga, kako su ispričali mještani, udavala se 12 puta, a u posljednje vrijeme Haso je sumnjao da ga supruga vara.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: