BLAMAŽA KALESIJSKIH ODBOJKAŠICA

BOSNA – RADNIK  0:3

11.kolo “Premijer” lige BiH (ž)

Kalesija- dvorana MSŠ. Gledatelja: oko 100. Nikola Kozić (Ljubinje) i Jasmin Mahmić (Zenica). Delegat: Admir Mahovkić  (Lukavac).

Rezultati po setovima: 14:25, 9:25 i 14:25.

BOSNA: Softić, Tosunbegovć, Šarić, Karić, Džafić, Burek, An.Tubić, Vildić, Kurtić, Bukvar, Ad.Tubić, Osmanović, Kurtić. Trener: Rašid Tubić.

RADNIK: N.Derikonja, Sekulović, Stevanović, J.Derikonja, Tomić, Bogdanović, J.Vojnović, Đokić, Blagojević, Hrnjez, S.Vojnović, Simić. Trener: Miroslav Mićić.

Odbojkašice kalesijske Bosne, nakon KUP-a, pretrpjele su, u samo tri dana, na domaćem terenu drugi poraz od Radnika iz Bijeljine.  Međutim za razliku od meča u KUP-u kada su, bez obzira na poraz od 3:0, kalesijske odbojkašice pružile dostojan otpor, ovoga puta u prvenstvenom susretu su doživjele pravu blamažu. Cijelim tokom utakmice na parketu se vidjela samo gostujuća ekipa, dok su odbojkašice Bosne više bile u ulozi posmatrača nego aktivnih sudionika. Kalesijski premijerligaš je imao velikih problema sa prijemom servisa, organizacija napada je bila veoma spora i na slaboj razini, pri čemu gošće iz Bijeljine nisu imale većih problema da na vrijeme postave  blok i tako  zaustave većinu domaćih napada. Sa druge strane u redovima Radnika odličnu partiju su pružile Simić i Hrnjez, za koje domaće nisu imale adekvatno rješenje. U redovima Bosne nešto bolju igru u odnosu na ostale pružila je jedino iskusna Merima Tosunbegović, koja je osvojila najveći broj poena za Bosnu. Porazom od Radnika, Bosna je, uz Glasinac, najavila najozbiljniju kandidaturu za ispadanje iz “Premijer” lige BiH.

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: