Bivši učenici divljali po školi u Dubnici

U noći između 30. i 31. decembra 2012. godine, izvršena je provala u prostorije područne škole Dubnica, koja pripada Osnovnoj školi „Kalesija“. Da je izvršena provali prvi su primijetili uposlenici ove škole kada su došli na posao zadnjeg radnog dana minule godine. Pripadnici Policijske uprave Kalesija brzom intervencijom uhapsili su počinioce. Riječ je o E. D. i E. B., bivšim učenicima OŠ „Kalesija“.

Prilikom provale u PŠ Dubnica pričinjena je velika materijalna šteta.  Provalnici, koji su u školu ušli provalivši ulazna vrata, u alkoholiziranom stanju, su razbijali i oštrim predmetom oštećivali školski inventar. Aktivirali su aparat protupožarne zaštite te su po učionicama i zbornici prosipali prah i pjenu iz aparata. Po tablama su pisali uvredljive i vulgarne grafite. Čak su u školi vršili nuždu. Otuđili su i izvjesnu količinu školske tehničke robe, DVD-ijeve, te ukrali i zapalili jedan dnevnik.

Počinioci provale nakon hapšenja privedeni su u službene prostorije PU Kalesija. Protiv njih će biti podnesena krivična prijava.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: