Bh. navijači mogu odahnuti: Teletović će igrati na Eurobasketu

Jedna od najvećih briga navijača košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine bila je da li će naš najbolji igrač Mirza Teletović igrati na predstojećem Eurobasketu. Jučer je ta nepoznanica gotovo pa sigurno riješena, te će bh. zmajevi u Francuskoj biti jači za kapitena.

Brooklyn Netsi su, naime, ponudili jednogodišnje produženje saradnje bh. reprezentativcu vrijedno 4,2 miliona dolara. Naš kapiten će ovu ponudu vjerovatno i prihvatiti s obzirom na to da je već ranije kazao kako ima želju za ostankom u dresu mrežica, dok bi iduće sezone postao slobodan igrač.

Ukoliko bi Teletović odbio ponudu rukovodstva Netsa, dobio bi status zaštićenog igrača, ali i tada bi njegov sadašnji klub imao pravo da izjednači svaku ponudu nekog drugog tima. Billy King, generalni menadžer Brooklyna, izjavio je da će u to u svakom slučaju i uraditi, te već sada možemo reći kako Teletović neće mijenjati sredinu.

Ovakav rasplet garantuje našem igraču i nastup na Evropskom prvenstvu u septembru s obzirom na to da ga sada niko ne može usloviti neigranjem za nacionalnu selekciju.

Svakako da će ova vijest obradovati selektora Duška Ivanovića i njegove izabranike, koji su navikli na to da ih predvodi Teletović, a nadamo se kako će probleme oko promjene pasoša riješiti naš ponajbolji igrač Nihad Đedović, a sa njim u rosteru šanse za veliki rezultat dodatno bi se povećale.

 

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: