Bh. košarkaši pobijedili Rumuniju i osvojili prvo mjesto u grupi D

Košarkaška reprezentacija BiH završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobjedom protiv Rumunije (93:58) i prvim mjestom u grupi D.

Prije početka utakmice, u prepunoj Skenderiji dodijeljene su nagrade Košarkaškog saveza BiH Mirzi Teletoviću, Jasminu Hukiću i Edinu Džeki. U jednoj odličnoj utakmici, prepunoj lijepih akcija i poteza, bh. košarkaši su bez problema savladali Rumune.

U prvoj četvrtini, gostujuća reprezentacija nije imala odgovor na igru Mirze Teletovića i Zacka Wrighta te su košarkaški Zmajevi pvu dionicu završili sa +13.

Tamo gdje su stali u prvoj četvrtini, naši košarkaši su nastavili i u drugom dijelu prvog poluvremena koji je završilo rezultatom 57:24.

Nakon odmora, selektor Aco Petorivć pružio je priliku igračima koji nisu imali preveliku minutažu tokom kvalifikacija, međutim, to se nije odrazilo na rezultat i treću četvrtinu smo ponovo završili u svoju korist rezultatom 21:20.

U posljednjoj, četvrtoj četvrtini, nošeni navijačima u prepunoj dvorani, košarakaši BiH su bez problema priveli utakmicu kraju i savladali Rumune konačnim rezultatom 93:58.

Ovimom pobjedom osigurali smo prvo mjesto u grupi D.

Klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: