Besplatan kurs engleskog jezika za sve građane

Udruženje građana Centar za lični i profesionalni razvoj u saradnji sa El-Roi Europskim centrom za obrazovanje iz Londona, implementira projekat pružanja besplatne edukacije engleskog jezika za sve građane Kalesije.

Poseban akcenat se stavlja na socijalno ugrožene kategorije društva koje nisu u mogućnosti samostalno finansirati postojeće kurseve engleskog jezika. Građani koji ne spadaju u kategoriju ,,socijalno ugroženih lica” obavezni su samostalno finansirati udžbenik po kojem se izvodi nastava u visini od 26,00 KM za jedan nivo kursa, dok će edukaciju i međunarodno priznati certifikat dobiti besplatno.

Isti certifikat će moći koristiti prilikom apliciranja za zasnivanje radnog odnosa ili daljeg školovanja. Spomenuti projekat se istovremeno implementira u 35 zemalja svijeta i sva prikupljena sredstva od udžbenika odlaze u fondove za socijalno ugroženu djecu širom svijeta. Prijaviti se mogu djeca i odrasli. Kurs se sastoji od ukupno 8 nivoa, a kandidati nastavu pohađaju na onom nivou koji se prethodno utvrdi predtestiranjem.

Prijave su uvijek u toku i mogu se slati isključivo putem e-mail adrese: kalesijalpr.centar@gmail.com

 

 

 

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: