"Benz: Stvari se pozitivno odvijaju

Jučer i danas su predstavnici Komiteta za normalizaciju odnosa u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine imali sastanke sa predstavnicima UEFA-e i FIFA-e, Marcelom Benzom i Evom Pasquier.

Članovi Komiteta za normalizaciju upoznali su predstavnike UEFA-e i FIFA-e sa zahtjevima vezanim za usvajanje novog Statuta koji su stigli iz Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog saveza Zapadno – hercegovačke županije.

“Ovo je prvi zajednički sastanak sa članovima Komiteta za normalizaciju. Učinjen je progres. Dobili smo informacije o sastancima sa predstavnicima entitetskih saveza, te sa predstavnicima Fudbalskog saveza Zapadno – hercegovačkog kantona”, rekao je Marcel Benz i dodao:

“Stvari se pozitivno odvijaju. Nadam se da će do 26. maja, odnosno do nove Skupštine sve biti rješeno na najbolji način za bh. fudbal. UEFA-i FIFA-i nisu cilj nikakve sankcije i to svi vrlo dobro znaju. Upoznati smo sa zahtjevima iz FSRS i FSZHK i obavijetit ćemo svoje nadređene o istim. Uovom trenutku vam ne mogu reći kakav će biti stav UEFA-e i FIFA-e povodom ovih zahtjeva, ali mislim da će mnogo btoga biti jasnije 12. maja nakon sastanka Komiteta za normalizaciju sa Platinijem i Blatterom.”

 

SportSport.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: