Baždarević testira 29 igrača iz Premijer lige BiH

Fudbaleri koji nastupaju za klubove koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, njih 29, okupiće se u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici 5. aprila.

U organizaciji Tehničkog odjela i pod rukovodstvom selektora “A” reprezentacije Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika, svi pozvani igrači, kandidati za “A” selekciju, proći će određene testove i odigrati kontrolnu utakmicu.

“Predvidjeli smo jednodnevno okupljanje nakon utakmica 23. kola i prozivku zakazali u utorak u 9.15, a već u 10 počećemo sa testiranjem. Poslijepodne, u 15.30, kandidati podijeljeni u dvije ekipe će odigrati kontrolnu utakmicu i nakon toga se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima”, rekao je Denijal Pirić, direktor Tehničkog odjela N/FS BiH.

Pored ovih aktivnosti, u srijedu, 6. aprila, održaćemo i jednu radionicu na kojoj će učestvovati šefovi stručnih štabova Premijer lige BiH, te selektori svih muških reprezentacija. “Selektor Baždarević i njegov stručni štab će pripremiti prezentacije o savremenoj metodologiji rada u fizičkoj pripremi igrača, te priprema tima za utakmicu, a očekujemo da svi prisutni aktivno učestvuju u diskusiji kao i da čujemo različita razmišljanja o ovim temama”, istakao je Pirić.

U kamp N/FS BiH u Zenicu pozvani su sljedeći igrači iz bh. fudbalskog društva najboljih: Zvonimir Kožulj, Antonio Soldo (Široki Brijeg), Samir Radovac, Haris Duljević, Almir Bekić, Adnan Kovačević (Sarajevo), Goran Karačić, Jasmin Mešanović, Filip Arežina, Benjamin Čolić, Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Ognjen Todorović (Zrinjski), Vedran Kjosevski, Miroslav Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Nermin Zolotić, Srđan Stanić, Adanan Zahirović (Željezničar), Kenan Pirić, Amer Ordagić, Mladen Veselinović, Elvis Sarić (Sloboda), Samir Memišević, Dino Beširević (Radnik), Ajdin Redžić (Borac), Mahir Karić i Marin Popović (Čelik).

AA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: