Baždarević našao novog Zmaja: Salatić priznao da želi igrati za BiH

Veroljub Salatić uskoro će postati fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine. Selektor Mehmed Baždarević sinoć je sa Jusufom Bećirovićem, Bosancom iz Švicarske i zajedničkim prijateljom sa Salatićem, u Baselu, na djelu gledao veznjaka Siona.

U meču koji je završen bez pobjednika (1:1) Salatić je odigrao svih 90 minuta. I što je najvažnije, dobio je prolaznu ocjenu kod selektora Zmajeva.

– Nisam se vidio sa selektorom, ali on je razgovarao sa mojim menadžerom. Drago mi je da da je došao da me gleda, jer mi je prije dvije sedmice u telefonskom razgovoru najavio da će doći na jednu utakmicu – potvrdio je Salatić u razgovoru za Faktor.ba.

Prvotimac Siona rođen je 14. novembra 1985. godine u Zvorniku. Već ranije je bio u kombinacijama za dres sa državnim grbom BiH, no Baždarevićev prethodnik Safet Sušić nije posegao za njegovim uslugama. Hoćemo li Salatića u budućnosti gledati u dresu BiH?

– Kod mene želja postoji. Ukoliko me selektor pozove, ukoliko bude računao na mene, stavit ću se na raspolaganje – odgovorio nam je Salatić, koji bi u tom slučaju morao promijeniti sportsko državljnastvo, s obzirom na to da je nastupao za mlađe selekcije Švicarske:

– Istekao mi je bh. pasoš, ali to ne bi trebalo da prestavlja problem. Najvažnije je da imam državljanstvo i produženje pasoša je najmanji problem. Rođen sam u Zvorniku, BiH je moja zemlja i nadam se da ću u budućnosti igrati u bh. dresu.

Salatić je dugo godina nastupao za Grasshoppers, a ove zime odlučio je preći u Sion.

– U Grasshoppersu sam proveo mnogo godina, doživio lijepe momente, ali sam odlučio da je prelazak u Sion bolja opcija. Zadovoljan sam kako sam primljen u novu sredinu. Imamo dobru ekipu, dosta mladih igrača, a iako smo trenutno pretposljednji, vjerujem da ćemo izboriti opstanak. Posebno ako budemo igrali kao sinoć protiv Basela – zaključio je Salatić, koji igra na poziciji defanzivnog veznog.

 

 

 

 

(S.Š./Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.