Baždarević iz Luksemburga: Najpametnije bi bilo da se utakmica ne igra, ovdje je velika psihoza

Fudbalska reprezentacija BiH bi u petak, 25.marta trebala odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Luksemburga. Četiri dana kasnije planirano je odigravanje utakmice sa selekcijom Švicarske.

Okupljanje bh-a reprezentativaca u Luksemburgu zakazano je za sutra (srijeda, 23.mart), a u  “Alvisse Parc Hotel” već je doputovao selektor Mehmed Baždarević sa svojim pomoćnicima. Od bh-a reprezentativaca do sada je u Luksemburg doputovao samo Anel Hadžić.

Međutim, zbog jutrošnjih terorističkih napada u Briselu, UEFA razmatra mogućnost odlaganja svih prijateljskih utakmica planiranih krajem ove i početkom naredne sedmice.

Mehmed Baždarević, selektor bh-a reprezentacije je u izjavi za Anadoliju kazao da postoji mogućnost da se otkaže utakmica Luksemburg – BiH.

“Iskren da budem, najpametnije bi bilo da se ne igra naša prijateljska utakmica u petak s Luksemburgom”, rekao je za Anadolu Agency (AA) iz Luksemburga vidno potreseni Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon jutrošnjih terorističkih napada u Briselu, od Luksemburga udaljenog nešto više od 200 kilometara.

“Ovdje je velika psihoza. Pojačane su mjere sigurnosti. Blizu je granica sa Belgijom. Ovo je zemlja Beneluksa (Belgija, Luksemburg, Holandija, op.a.). Ulice su pune policije, situacija je vanredna. Kome je do fudbala nakon jutrošnjeg užasa i terorizma u Briselu. Ovo je strašno. Baš mi je teško”, rekao je Baždarević, dodavši kako su on i njegov pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Stephane Gilli u posljednji čas jutros otkazali let ka Briselu i aerodromu Zavantem gdje su se u osam sati desila dva od tri teroristička napada u kojima su poginule najmanje 34 osobe i skoro 200 ranjeno.

“Na koncu, Stephane je u Luksemburg došao vozom, a ja automobilom iz Francuske. Ovo više nema veze sa mozgom. Nigdje niste sigurni. Gdje sve ovo vodi…”, govorio je Baždarević.

Naglasio je i kako su reprezentativci BiH počeli dolaziti u Luksemburg, a da bi sutra do 13 sati ekipa trebala biti kompletirana kada je planiran i prvi trening pred meč sa Luksemburgom (25. marta) i četiri dana kasnije sa Švicarskom u Cirihu. “Ne znam šta da kažem.

Bit ćemo u kontaktu i sa ljudima iz našeg Saveza. Kažem, bilo bi najpametnije da se ne igra ni u Luksemburgu, ni u Švicarskoj, odnosno da UEFA zbog sigurnosti odgodi sve prijateljske utakmice u ovoj i narednoj sedmici. Naša je obaveza da se okupimo, a dalje ćemo vidjeti”, kazao je Baždarević za Anadolu Agency.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: