Baždarević i Džeko optimistični: Napravit ćemo im probleme kao i oni nama u Izraelu

Na stadionu Bilino Polje u Zenici danas je održana konferencija za novinare pred utakmicu reprezentacija BiH i Izraela, a novinarima su se obratili selektor Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko.

Džeko je istakao da utakmica u Izraelu nije bila pravi odraz igre naše reprezentacije te je dodao kako uz pomoć navijača očekuju dobar rezultat u sutrašnjoj utakmici.

“Mislim da je utakmica u Izraelu bila iznenađenje za sve nas, kao i za ljubitelje sporta s obzirom na ono što smo uradili proteklih godina. Mislimo da je to bio razočaravajući rezultat s tim da to nije bio odraz naše snage jer smo imali nekoliko povrijeđenih igrača. Sutra je jedna od ključnih utakmica i za nas i za Izrael koji zna da ne smije izgubiti. Mi smo dosta ovakvih utakmica odigrali pred našim navijačima u Zenici i sigurno uz njihovu podršku možemo napraviti povoljan rezultat”, kazao je Džeko

Selektor Baždarević je kazao kako se još uvijek nije odlučio za prvih 11 igrača koji će istrčati na teren, ali da su svi spremni za sutrašnji susret.

“Večeras imamo zadnji trening kada ćemo odrediti 11 onih koji će početi utakmicu. Mislim da je najvažnije da smo svi spremni i sa velikim očekivanjem čekamo utakmicu. O važnosti utakmice nema potrebe da govorim jer to svi znamo”, izjavio je Baždarević.

Selektor je još dodao kako očekuje da će sutra svi biti na nivou i da će ispuniti svoj cilj. Na pitanje novinara ko je najveća opasnost u selekciji Izraela kazao je da je to kvalitetna ekipa, ali da su naši Zmajevi spremni odgovoriti.

“Prostudirali smo ih, napravili analize, ali mislim da imamo argumente koji su jaki i da im možemo sutra napraviti dosta problema kao što su oni nama u Izraelu”, izjavio je Baždarević te dodao da se još uvijek nije odlučio za broj igrača u napadu.

Džeko je još dodao kako neigranje nekih bh. reprezentativaca u klubu neće predstavljati problem u sutrašnjoj utakmici te da će svi dati svoj maksimum s obzirom da su upoznati s važnošću meča.

“Kao što ste rekli mislim da smo dovoljno puta pokazali da. iako neki od igrača nisu igrali u svojim klubovima, uvijek smo davali svoj maksimum za reprezentaciju i to je nešto posebno za nas. Vjerujem da će i sutra biti tako s obzirom da smo svi svjesni značaja utakmice. Mislim da neke utakmice na početku kvalifikacija nismo odradili kako možemo i nemamo pravo više na kikseve bez obzira na sve probleme u klubovima, moramo se okrenuti reprezentaciji”, izjavio je kapiten naše reprezentacije.

Baždarević je još dodao kako vjeruje kako će navijači sutra svojom dobrodošlicom, ne samo njemu već čitavoj ekipi, donijeti sreću i da će biti zadovoljni.

“Radujem se što ću igrati sa reprezentacijom u Zenici. Vi svi znate koliko je ova publika značila meni tokom mojih godina u reprezentaciji. Sutra će cijela Bosna i Hercegovina biti uz reprezentaciju i nadam se da će sutrašnja dobrodošlica biti od pomoći ne samo meni nego čitavoj reprezentaciji i da ćemo svi biti zadovoljni”, izjavio je Baždarević te dodao kako ga ne brine mala minutaža bh. reprezentativaca:

“Sigurno je da nisu imali idealne uslove, nama je najbitnije bilo da se skoncentrišemo na utakmicu. Čeka nas teška utakmica, ali hoćemo i moramo i imamo snage da posao odradimo na najbolji način.”

Kapiten naše reprezentacije je pozvao sve navijače na “fair” navijanje na sutrašnjoj utakmici.

“Prije svega moram da pohvalim naše navijače s obzirom da nije bilo nikakvih incidenata proteklih godina. Oni su tu da bodre nas, a podržali su i gostujuće himne i navijače, tako da mogu samo da kažem da tako nastave. Još jednom ih pozivam da budu isti kao i proteklih godina, da ne zvižde na himnu i pokažu se na tribinama, a mi ćemo na terenu”, poručio je Džeko.

On je još dodao kako politici nije mjesto na terenu te da poznaje dosta izraelskih igrača.

“Mislim da ne možemo nešto posebno da ih iznenadimo. Vjerujem da i oni znaju nas dosta dobro. Njihova prednost u prvoj utakmici je bila povreda Vede i mene i to se odrazilo na rezultat u Izraelu. Ja vjerujem da je jedan od nas bio tamo da bi situacija bila drugačija. Sada smo tu i sve što pričamo trebamo prebaciti na teren”, izjavio je Džeko.

 

 

 

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.