Banovići: Ministar Ramić svečano otvorio tri nova infrastrukturna objekta

Federalni ministar  za izbjeglice i raseljene osobe Edin Ramić i načelnik općine Banovići Midhat Husić su svečano povodom  dana općine Banovići  ozvaničili puštanje u promet tri nova značajna infrastrukturna projekta. Projekti od važnosti za građane Banovića su  novoasfaltirani put  u mjesnoj zajednici Brezovača u naselju Ćatići ukupne dužine oko 800 metara, potom  u mjesnoj zajednici Pribitkovići završetak radova na izgradnji puta na dionici Prokop dužine oko 500 metara, te u mjesnoj zajednici Aljkovići u kojoj je ozvaničen završetak radova na izgradnji rezervoara od 100 kubika za potrebe boljeg vodosnabdijevanja stanovnika ove mjesne zajednice.

„Zahvaljujem se ministru Edinu Ramiću što je na današnji, za nas svečani dan, došao u radnu posjetu da još jednom ozvaničimo dobru saradnju i završetak tri projekta koja su realizovana uz pomoć Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u vrijednosti od 250 hiljada konvertibilnih maraka“, kazao je načelnik Midhat Husić. Federalno ministarstvo za tri infrastrukturna projekta obezbjedilo je 80 hiljada konvertibilnih maraka i time značajno olakšalo realizaciju ovih projekata.

„Saradnja sa Općinom Banovići je na jednom zavidnom nivou iz razloga što kada god Općina Banovići aplicira na naše javne pozive, ona obezbjedi značajno finansijsko učešće u projektima. Evo danas smo posjetim ovim mjestima još jednom se uvjerili da postoji potreba za nastavkom dobre saradnje i investiranja u mjesta koja su bila pomjerena sa svojih ognjišta“, kazao je ministar Ramić dodajući da će nastaviti podržavati lokalne zajednice koje pokazuju interes za učešćem u projektima.

Ovim posjetama promjenjena je i tradicija svečanog obilježavanja Dana Općine time što se svečanost preselila u mjesta gdje se stvarno desilo oslobođenje, a rukovodstvo mjesne zajednice Aljkovići ovu priliku je iskoristilo da ministru Edinu Ramiću uruči zahvalnicu kao mali znak zahvalnosti za pomoć u izgradnji infrastrukture u povratničkoj mesnoj zajednici.

Bila je ovo prilika da se položi cvijeće i oda počast šehidima i poginulim borcima na spomen obilježja u mjesnim zajednicama Seona i Aljkovići, te na Centralno spomen obilježje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: