Bajramska čestitka MIZ Kalesija: Bajram je kad nam naše duše muslumanskom slogom zamirišu

Bismil-lahir-rahmanir-rahim!

Poštovani muslimani i muslimanke

Bajram je vrijeme kada se muslimanima u svijetu  islama jasno govori da ostanu jedinstveni, nepocijepani, u jednu univerzalnu halku uvezani i nikad ne raščerečeni, nikad više posvađani. Ovaj Ramazanski bajram 1437. hidžretske, odnosno 2016. gregorijanske godine sve  muslimane Bošnjake i Bošnjakinje mora izvesti na pravi put, ukazati im na staze čestitosti kako ne bi ostali u dosadašnjem očiglednom historijskom zakašnjenju.

Ovaj Bajram je prilika da se čim prije ukrcamo na našu muslimanskobošnjačku spasonosnu lađu koja će nas odvesti iz zakašnjelih  promašaja u svjetliju i izvjesniju budućnost. Muslimani Bošnjaci i Bošnjakinje ne smiju odustati od 33 islamska šarta/ postulata jer sve druge i drugačije opcije pogleda na svijet su isprazne opcije i prazna frazeologija. Naši vjernici i vjernice ne smiju skrenuti s puta kur’ansko-sunnetskog, ne smiju skrenuti sa staze zdravog i korisnog znanja, ne smiju odustati s puta islamske istine, jer nam je farz–obligatna dužnost iskobeljati se što brže iz kandži stranputica i domoći  se prostora bez ljudskih laži i manipulacija.

Ovaj Bajram je vrijeme za naše pristanke da se međumuslimanske mržnje i razne sujete hirurškim zahvatima operišu i da nam naše duše muslimanskom slogom zamirišu. I duše naše, i džemati naši, i ukućani naši, i  sve avlije naše. Neka nam  ovaj Ramazanski bajram pruži sveopću familijarnu slogu i opću slogu naših muslimana Bošnjaka i Bošnjakinja. Neka nam bajramski dani sve strahove otklone i podare nadu za našu mladu muslimansku generaciju koja raste i stupa na pozornicu života! Bajram je posebno vrijeme za muslimanka zborovanja i radovanja. Neka se svi klanjači i postači raduju Ramazanskom bajramu 1437. hidzretske godine.

 

U to ime,  RAMAZANSKI BAJRAM MUBAREK OLSUN!

 

Glavni imam MIZ-e Kalesija Enver ef. Alić

Predsjednik IO MIZ-e Kalesija Dr. Sc. Muhamed Alić

Predsjednik Udruženja ilmije Kalesija Nevres ef. Fatić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: