Azmir Husić investira u Kalesiju oko 3 miliona maraka

Ismet Mešić, načelnik općine Kalesija po ovlaštenju, ugostio je predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Azmira Husića.

Razlog posjete je obostrana namjera uspostavljanja saradnje između općine Kalesija i FK Sloboda u smislu jačanja sportskih veza između fudbalskih klubova koji egzistiraju na području općine Kalesija i FK Sloboda Tuzla.

Pored ovog razloga, također Ismet Mešić je upriličio sastanak i zbog namjere Husića da lično investira u razvoj biznisa na prostoru općine Kalesija.

Naime, kako je istakao Husić, koji je inače uspješan biznismen sa dugogodišnjim iskustvom stečenim u Sjedinjenim Američkim Državama, namjerava da u skladu sa prostornim, geografskim i drugim mogućnostima općine Kalesija, investira u nekoliko projekata vrijednih između 2 i 3 miliona maraka kojim bi se doprinijelo privrednom razvoju općine Kalesija i otvaranju novih radnih mjesta.

Načelnik po ovlaštenju,  Mešić je pozdravio i podržao namjeru Husića i izrazio zadovoljstvo njegovom odlukom ističući opredijeljenost i spremnost općine Kalesija da prihvati i podrži sve projekte koji imaju za cilj povećanje ekonomskog razvoja Kalesije, nova zapošljavanja i poboljšanja poslovnog i drugog ambijenta u Kalesiji.

Ismet Mešić se zahvalio prvom čovjeku FK Sloboda i ujedno mu čestitao na ostvarenim rezultatima koje je FK Sloboda postigla u Premijer ligi i Kup takmičenju. Nakon razgovora, Mešić i Husić su posjetili Memorijalni kompleks i šehidsko mezarje u Kalesiji Gornjoj, kao i privredne subjekte Lafat Komerc u Kalesiji i farmu pilića Srle Commerce u Vukovijama.

foto2

Sastanku u kabinetu načelnika općine Kalesija još su prisustvovali Esad Čanić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, Suad Hasanović, savjetnik općinskog načelnika i Muhamed Avdić predsjednik Nogometnog saveza TK-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: