As Dreamers: Pjesma 'Borci' posvećena je našim i vašim očevima

Članovi grupe „AS Dreamers“ prije nekoliko godina igrali i repali u kultnoj predstavi „Klasni neprijatelj“, reditelja Harisa Pašovića, koja se smatra jednin od najvećih uspjeha domaćeg teatra.

Povodom Dana šehida koji se obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama, bportal.ba premijerno je objavio novu pjesmu hip-hop grupe „AS Dreamers“ (Samir Karić i Amir Muminović), koja nosi naziv „Borci“.

Posvećena šehidima, ratnim i-poratnim. Jedni su umirali od metaka i granata, druge ubija nepravda.

Pjesma govori o demobilisanom borcu, koji je sa 17 godina uzeo pušku, i uključio se u elitne jedinice Armije Republike Bosne i Hercegovine. Danas, on nema nikakva prava, boluje od PTSP-a, bori se da prehrani porodicu, baš kao i većina njegovih saboraca…

-Ovo je pjesma za mog babu, za moje prijatelje i rođake, za vaše očeve, za sve čestite demobilisane borce. I najviše za šehide, najbolje bosanke sinove-kaže Samir Karić.

Članovi grupe „AS Dreamers“ prije nekoliko godina igrali su i repali u kultnoj predstavi „Klasni neprijatelj“, reditelja Harisa Pašovića, koja se smatra jednin od najvećih uspjeha domaćeg teatra.

Za ovu predstavu, snimili su i istoimenu pjesmu zajedno sa rahmetli Sanelom Redžepagić, divom bh. opere. Poznate su i njihove pjesme „Jel Gaza gdje je nekad Sarajevo bilo“ i „Srebrenica i babo“. O članovima ove grupe, mladi sarajevski reditelj Nermin Hamzagić snimio je dokumentarni film „Dreamers“.
(bportal.ba)

Video: http://www.youtube.com/watch?v=z3JowUuCUSQ&feature=player_embedded

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: