APEL ZA POMOĆ PORODICI MUJKIĆ

U kolektivnom centru Stara ambulanta u Memićima kod Kalesije, u 15 kvadrata, u izuzetno teškim uslovima živi 44-godišnja samohrana majka Šefika Mujkić sa 12-godišnjom kćerkom Eminom.

Šefika je inače kćerka poginulog borca, „Zlatnog ljiljana“, Smajila Mujkića iz Prnjavora kod Kalesije. U neljudskim uslovima majka i kćerka žive od 150 maraka socijalne pomoći, mada je samo za lijekove teško oboljele Šefike mjesečno potrebno 220 maraka.

Također, i mala Emina, učenica V razreda Osnovne škole u Memićima, ima problema sa vidom i vid joj se stalno pogoršava, a nemaju novca niti za nabavku prijeko potrebnih naočara.
Stoga Šefika Mujkić i njena 12-godišnja kćerka Emina, mole sve dobre i humane ljude da im pomognu, bilo u novcu, hrani, odjeći, lijekovima ili barem u nabavci naočara za malu Eminu. Situacija u kojoj se nalaze je zaista katastrofalna.

Oni koji žele pomoći mogu direktno posjetiti Šefiku i Eminu u kolektivnom centru Stara ambulanta u Memićima ili nazvati Šefiku Mujkić na broj telefona: 061 086 097. 

Samohrana majka Šefika i njena kćerka Emina unaprijed zahvaljuju svima koji im, na bilo koji način, pomognu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: