Almir Šmigalović i ostala pojačanja predstavljeni navijačima Sarajeva

Sarajevo je danas predstavilo šest pojačanja. Semir Bajraktarević, Ajdin Maksumić, Almir Šmigalović, Adi Adilović, Aladin Džakovac, Nermin Haskić, dok će Alen Škoro do kraja sedmice postati novi, stari član tima sa Koševa.

Uoči dvoboja sa švedskim Orebrom u četvrtak, u okviru drugog pretkola Evropske lige, sva pojačanja bordo tima istakla su veliki optimizam i spremnost da u prvoj utakmici sa švedskim predstavnikom Sarajevo napravi dobar rezultat.

“Potpisao sam ugovor sa Sarajevom i mislim da je to jedan od najvećih bh. klubova. Presretan sam i nadam se da ću dati svoj doprinos uspjesima Sarajeva. Daću svoj maksikum i mislim da možemo napraviti dobre rezultate. Imamo sjajan odnos na realciji trener – igrači, što je uvijek dobra stvar. Što se Orebra tiče svi se nadamo prolazu, a sigurno je da će svaki igrač dati svoj maksimum”, rekao je Almir Šmigalović.

“Došao sam sa velikim ambicijama u Sarajevo, da pomognem koliko mogu. Nadam se da ćemo izboriti treće pretkolo, a slijedeće se sezone nadam pohodu na titulu jer zaista mislim da imamo kvalitet za to”, Nermin Haskić.

“Velika mi je čast igrati u Sarajevo. Igraćemo za navijače koji zaslužuju pobjede. Pripreme smo obavili dobro i spremni smo za Orebro. Imamo određene podatke o njima i znamo protiv koga igramo, tako da smatram da u Švedskoj možemo napraviti povoljan rezultat uoči revanša na Koševu”, smatra Semir Bajraktervić.

“Prošao sam školu Crvene zvezde. Igrao u Novom Pazaru i SAŠK-u. Polivalantan sam igrač i očekujem da ću napredovati u ovom klubu. Trener je dobro pripremio utakmicu sa Orebrom i upoznati smo sa mnogo detalja o protivniku, te mislim da neće biti mnogo problema u ovom dvomeču”, kazao je Aladin Džakovac.

 

(Sportsport.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: